EN | NL

- Delphine Meiresonne -

Biografie

"De passie van Delphine Meiresonne voor paarden begon op jonge leeftijd: als zevenjarige ging zij voor het eerst lessen op de manège. Twee jaar later kreeg zij haar eerste pony, waarmee zij stilaan dressuur begon te rijden.

Het harde werk van Delphine werd regelmatig beloond, met, onder andere, de gouden individuele medaille op het EK pony's van 1998.

Tegen haar twintigste kreeg zij de kans om samen te werken met ervaren paardenkenners op Stoeterij Van De Helle en bij Werner Van den Brande.

De amazone bleef hard werken, onder begeleiding van coach Coby Van Baalen, en ging nooit een uitdaging uit de weg. De paarden in Delphine's carrière zijn niet altijd makkelijk geweest, maar zij is ervan overtuigd dat met de juiste combinatie van training, begeleiding en geduld je mooie resultaten kan bekomen.

Delphine maakte haar internationaal Grand Prix debuut in december 2012 met Wipsy van het Heihof (Flemmingh x Saygon) in het prachtige kader van Jumping Mechelen. Sindsdien zien we bij de combinatie een constante opwaartse evolutie, met reeds een paar mooie resulaten op het palmares: in 2013 werden Delphine en Wipsy derde tijdens de Grand Prix Special op het CHIO5* van Rotterdam, vijfde op het Belgisch Kampioenschap en reserve voor het EK Herning.

Met Wipsy, geflankeerd door een aantal beloftevolle toekomstpaarden, heeft Delphine de nodige troeven om verder te werken aan haar internationale carrière. We zullen vast nog veel van haar horen!"