EN | NL

- Delphine Meiresonne -

Ook internationale comeback geslaagd!

05/06/2015

Ook op haar internationale comeback na enkele maanden achter de schermen werken mag Delphine tevreden terugblikken. In mei kwam zei met haar Wipsy vh Heihof aan de start tijdens de CDI3* te Saumur en de CDI4* van Hamburg, waar zij stabiele scores wist te behouden en een paar mooie plaatsingen bij elkaar reed.

"Saumur was goed, al kwamen de piaffe/passage stukken minder goed tot hun recht eens we in de ring waren", vertelt zij. De combinatie behaalde met scores van 67,500% in de Grand Prix en 66,686% in de Grand Prix Special respectievelijk de 14de en negende plaats.

Half mei was het tijd om met haar knappe Flemmingh-zoon aan de start van het CDI4* te Hamburg te verschijnen, waar de Grand Prix al meteen zeer geslaagd was: Delphine en Wipsy behaalden met 68,300% de tiende plaats in lastige omstandigheden: "het was ten eerste een zeer sterk deelnemersveld, maar bovendien was het een moeilijke ring: twee combinaties werden uitgesloten wegens ongehoorzaamheid en eentje moest opgeven. Wipsy heeft zich top gedragen!"

Ook in Hamburg koos Delphine, die eerst de nodige stabiliteit wil verkrijgen alvorens ze opnieuw een Freestyle rijdt, voor de Grand Prix Special, waar ze 68,800% en de zesde plaats behaalde. Een knappe progressie voor het paar!

Ook leerlinge Charlotte Bertels blijft het goed doen met Valentino van de Bosweg (Metall) bij de junioren: zij behaalde in Schilde afgelopen weekend de tweede plaats par équipe na een wat gespannen proef en een score van 63%, maar maakte dit helemaal goed in de individuele proef waar ze met 68,700% de overwinning pakte.

Auteur: Kim Schoukens
Bron foto: Chris Coessens


« ga terug