EN | NL

- Delphine Meiresonne -

Wedstrijdpauze voor Wipsy

12/08/2014

Tijdens de laatste wedstrijddeelname van Wipsy vh Heihof, op het BK dressuur van begin augustus, was Wipsy niet in zijn gebruikelijke vorm. Om een eventueel probleem uit te sluiten en met het welzijn van haar toppaard voorop besloot Delphine hem niet meer te starten in de Freestyle en hem verder te laten onderzoeken voor een volgende deelname:

“Hij was niet 100% fit, ook niet tijdens de wedstrijd voordien in Zandhoven, maar er was ook niet echt iets aan te merken. Tijdens het BK heb ik in overleg met de teamdierenarts Jeroen Declercq besloten hem niet te starten tijdens de Freestyle en hem eerst grondig te laten onderzoeken. Het welzijn van Wipsy komt op de eerste plaats, en daarom krijgt hij nu minstens twee maanden rust alvorens ik met hem hopelijk rustig terug kan opbouwen”, verklaart Delphine.

“Intussen beschik ik nog over enkele superpaarden, zoals de zevenjarige Sandro Hit-zoon Sir Donovan en de twaalfjarige Corlandus CD (v. Ferro). Met Sir Donovan zal ik waarschijnlijk starten in de oefenwedstrijden, terwijl ik met Corlandus CD M10 ga rijden.”

Auteur: Kim Schoukens


« ga terug